Voor de laatste aflevering van dit seizoen nodigt Dorien Bouchra Hashassi uit. Bouchra is founder en CEO van Washville. Het is gesprek over vallen en vechten, rechtstaan en doorgaan. Geniet van het (h)eerlijke ondernemersverhaal en de gouden adviezen van Bouchra, of geniet nu al van onze vijf learnings als je later pas kan kijken.

Onze 5 learnings uit de aflevering met Bouchra

#1 Focus

“Ik probeer elke dag van mijn droom een realiteit te maken. Hoe? Door hard te werken. Verlies ik mijn focus, dan ben ik omringd door mensen die mij op het matje roepen zodat ik mijn focus terugvind. Ik weet heel goed wat ik wil. Ik heb een duidelijk doel dat ik graag zou willen bereiken. Mijn doel is het uitbouwen van een legacy. Dat is mega. Dat is groot. Maar ik heb ook een lifetime to achieve it.

#2 Bekijk je marges 

“Wanneer je onderneemt, ben je per definitie succesvol. Dat dachten mijn omgeving en ikzelf ook. Ik heb een moeilijke periode gehad met mijn inner circle omdat zij totaal niet konden begrijpen dat ik nooit geld had. “Je bent toch ondernemer en je wast continu camions. Je bent altijd aan het werken. Hoe kan het nu dat je geen geld hebt?” Zelfs ik had dat niet door. Vorig jaar had ik mijn eurekamoment en begreep ik het eindelijk. Het lag aan mijn marges. Ik verdiende geen geld. Ik paste voortdurend bij.”

#3 Leer vallen, opstaan, doorgaan en vechten 

“Op een netwerkevent raakte ik aan de praat met een goede ondernemer. Hij vroeg aan mij: “Wie ben jij?” Ik reageerde heel klein: “Ik ben helemaal niet succesvol. Ik heb net een failissement achter de rug en kom gewoon eens luisteren.” Hij antwoordde daarop: “En je bent er doorgekomen?” Ik knikte ja. Hij ging verder: “Ik zou investeren in je bedrijf als je me geld zou vragen. In Amerika investeren grote investeerders enkel in ondernemers die al een verleden hebben gehad omdat ze zo bewijzen dat je kan vallen én dat je kan ook rechtstaan, doorgaan, vechten en oplossingen zoeken.”

#4 Meten is weten

“Hoeveel zeep wordt er in de truckwash gebruikt? Wat met de cashplanning? Meten is weten, ook in het leven. Ik weet graag alles. Ik wil weten wat me tijd en energie kost. Die drang vertaalt zich ook naar mijn huishouden en de opvoeding van mijn kinderen. Waar steek ik veel tijd in? Wat is nutteloze tijd? Wat is kostbare tijd?”

#5 Verbeter jezelf

“Je moet altijd zorgen dat je morgen de betere versie van jezelf bent. Daar moet je naar opkijken, daar moet je naar streven. Verbeter jezelf zodat je morgen denkt: wat doe ik vandaag beter dan gisteren?’” 

Over Bossy TV

Onder de noemer Bossy TV bundelen we videoreeksen die zonder twijfel a valuable waste of time zijn, zoals je van Bossy gewoon bent. In het eerste seizoen van ‘Out of office’ nodigt Bossy founder Dorien Camps ondernemende vrouwen Ann Wauters, Nanja Massy, Bouchra Hashassi en Eline Massin uit in haar favoriet vakantiehuis aan zee: Rodune. Ze hebben het over wat hen bezighoudt, op en naast de werkvloer, delen boekentips en levenslessen en klinken op de trofees die ze wel en niet wonnen. 

Benieuwd naar alle andere afleveringen van ‘Out of office’? Bekijk ze hier.

Beeld: Laura Vleugels

Locatie: Rodune
Productie Motion Stories 
Camera: Lynn Thissen, Fréderic Goosens en Jordi Dobbelaere 
Productieassistent: Jennifer Maes 
MU&H: Evara Collin
Outfit Dorien: San Styles 
Sportoutfits: ARMEDANGELS
PT: Lean