Voor de tweede aflevering van ‘Out of office nodigt Dorien Eline Massin uit, voor een gesprek doorspekt met persoonlijke en professionele adviezen zoals alleen deze successtrateeg ze kan geven. Bekijk deze aflevering voor (h)eerlijk advies van Eline, of geniet nu al van onze vijf learnings als je later pas kan kijken. 

Onze 5 learnings uit de aflevering met Eline 

#1 Druk is niet per se slecht

Mijn leven is steeds druk. En dan zeg ik er altijd bij dat ik dat niet erg vind. Want ‘druk’ wil zeggen dat het goed gaat met mij. Dat ik van alles aan het doen ben. En dat betekent voor mij eigenlijk vaak dat ik in een goede vibe zit. Als dat niet zo is, dan ga ik snel nee zeggen tegen dingen. Dan maak ik dat mijn agenda leeg is en dan weet ik dat ik tegen iets aan het vechten ben. Ik heb dus graag dat mijn agenda vol zit.” (lacht)

#2 Ondernemen is geen quick fix 

“Vandaag is het heel aanlokkelijk om te gaan ondernemen, want dan zijn we vrij. Of dan kunnen we het leven leiden dat we willen. Maar dat is ook iets wat ik graag wil counteren. Ondernemen is een mes dat aan twee kanten snijdt. Het is voor een deel een cadeau, maar je moet er echt mee om kunnen. Het is hard werken, dat blijft nog altijd wel een parameter dat je niet uit een zaak kan filteren. Zeker in de beginjaren.”

#3 Verwacht niets van iemand anders 

Expect nothing. Omdat je anders altijd teleurgesteld zal zijn. Elke keer denk ik dan: “Shit, ik word weer teleurgesteld omdat ik een verwachting gecreëerd heb in mijn hoofd.”

#4 Pas overal het KISS-principe toe

Keep it simple and stupid. Ik maak het mezelf doorgaans graag moeilijk. Sinds ik dat principe toepas, heb ik het gevoel dat alles veel makkelijker stroomt omdat ik weet dat het werkt. Veel vrouwelijke ondernemers zijn multipassionates en willen van alles een beetje doen. Ik ben van mening dat je afscheid moet durven nemen van dingen.“

#5 Start before you’re ready

“We wachten veel te lang, tot we er helemaal klaar voor zijn om iets te doen. Dan voel je dat het moment al gepasseerd is. En wat komt er dan in de plaats? Alleen maar frustratie. Daardoor neem je ook niet meteen actie. Start before you’re ready en leer loslaten.

Over Bossy TV

Onder de noemer Bossy TV bundelen we videoreeksen die zonder twijfel a valuable waste of time zijn, zoals je van Bossy gewoon bent. In het eerste seizoen van ‘Out of office’ nodigt Bossy founder Dorien Camps ondernemende vrouwen Ann Wauters, Nanja Massy, Bouchra Hashassi en Eline Massin uit in haar favoriet vakantiehuis aan zee: Rodune. Ze hebben het over wat hen bezighoudt, op en naast de werkvloer, delen boekentips en levenslessen en klinken op de trofees die ze wel en niet wonnen. 

Benieuwd wie volgende week te zien is in ‘Out of office’? Hou dan onze socials in de gaten, want daar onthullen we op maandag onze derde gast. Tip: Ze ging niet huilen, maar koos gelukkig wel voor waterproof make-up. Ze is dan ook expert als het op dat laatste aankomt. 

Beeld: Laura Vleugels

Locatie: Rodune
Productie Motion Stories 
Camera: Lynn Thissen, Fréderic Goosens en Jordi Dobbelaere 
Productieassistent: Jennifer Maes 
MU&H: Evara Collin
Outfit Dorien: San Styles 
Sportoutfits: ARMEDANGELS
PT: Lean