Ook dit jaar kiezen veel vrouwen voor het ondernemerschap. Benieuwd hoe startende ondernemers die eerste wins en uitdagingen ervaren? Perfecte timing, want Bossy geeft deze maand ruimte aan drie opmerkelijke starters. Vandaag aan het woord: personal branding expert Karolien Vanhelden. 

Waar ik inspiratie vond

Door mijn jarenlange carrière in de marketingconsultancysector was ik voortdurend bezig met branding, positionering en communicatie. Als head of marketing begeleidde ik collega’s tijdens persoonlijke sessies. Ik onderzocht wat hen anders en uniek maakte zodat ze hun authenticiteit konden inzetten bij klanten. Toen ik besliste om een eigen zaak te starten, wist ik snel waarover het zou gaan. In personal branding komen mijn liefde voor marketing en passie voor mensen samen. Ik wilde met mijn eigen bedrijf de eigenheid van een klant ontdekken met wetenschappelijke onderbouwing. Intuïtie combineren met feiten en analyses? Interessant! Zo ontdekte ik de kracht van How To Fascinate®. Deze personal branding methodologie concentreert zich op wat je anders maakt en hoe je mensen fascineert door gewoon jezelf te blijven. Die visie sprak me volledig aan want meestal ligt bij personal branding de focus op je sterktes en wat je nog kan beter doen. Niet veel later schoolde ik me bij tot de enige Belgische Fascinate® certified advisor en begon ik met mijn ondernemersverhaal. 

Hoe ik je kan helpen

Met mijn kennis wil ik jou als vrouwelijke ondernemer empoweren om vol zelfvertrouwen uit je schaduw te treden, op een authentieke en fascinerende manier. Ik doe dit aan de hand van personal branding gebaseerd op de wetenschap van fascinatie en ondersteund door persoonlijke storytelling en contentmarketing. In plaats van te focussen op beter worden dan anderen, concentreer je je beter op wat je uniek maakt. Niemand kan jouw persoonlijkheid kopiëren. Ik wil tonen hoe de wereld jou ziet, in plaats van hoe jij de wereld ziet. Mijn analyses beginnen dan ook vanuit branding- en communicatieperspectief. Aan de hand van een assessment geef ik je inzicht hoe je anderen kan fascineren.Goed om te weten is dat ik je zowel in het Nederlands als in het Engels kan begeleiden.

Karolien_Vanhelden_Bossy
© THE UNTOLD
Personal branding gaat over meer jezelf zijn.”
– Karolien

Mijn toekomstplannen zijn…

Personal branding gebaseerd op Fascinate® zorgt niet alleen voor meer zelfvertrouwen, een verbetering in communicatievaardigheden en een stijging in visibiliteit. De kracht van fascinatie heeft ook een positief effect op je leiderschap en op het uitbouwen van meer gebalanceerde teams. Ik geloof dat zowel vrouwelijke ondernemers als teams uit mijn aanpak veel voordelen halen. Het zorgt namelijk voor meer loyale, geëngageerde en gemotiveerde teams. Daarom zal ik in de toekomst ook teams begeleiden op vlak van personal branding. Spannend!

Mijn personal brandingtip voor jou

Specialiseer je in wie je al bent, niet in wat je doet. Anderen kunnen jouw expertise ook claimen en je hoeft je niet als iemand anders voor te doen om je doelen te behalen. Vergelijk je persoonlijkheid en parcours niet met anderen. Focus je op wie je bent en op dat wat je al op een natuurlijke en authentieke manier in de wereld brengt. Omarm je unieke persoonlijkheid.

Dit wil ik andere startende ondernemers nog zeggen

Personal branding gaat niet om pure zelfpromotie en over het spelen van een rolletje. Durf zoveel mogelijk jezelf te zijn. Deel je verhaal en expertise op een authentieke manier met anderen. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Jij dus ook! Personal branding gaat over meer jezelf zijn.

Meer Karolien? Volg haar via Instagram.

Beeld: The Untold