Als successtrateeg helpt Eline Massin ondernemers om hun eigen versie van succes te vinden met een strategie die hen past. In Bossy’s Time Issue verklapte ze al toe dat ze met verschillende projecten bezig is. Eén daarvan is Terraswijven. Met deze club creëert ze een offline plaats waar ondernemen en plezier hand in hand gaan. Meer over Terraswijven deelt Eline in dit interview. Staat je glaasje rosé klaar?

 

Eline, de originele naam Terraswijven viel ons al op in je interview voor Bossy’s Time Issue. Vanwaar het idee? 

Voor zover ik me herinner, ben ik altijd al de ‘lijmer’ geweest. Ik vind snel een manier om mensen met elkaar te verbinden. Tijdens mijn eerste jaar als ondernemer merkte mijn omgeving op dat ik vlot connecties maak en dat mijn netwerk snel groeit. Zelf had ik nog nooit stilgestaan bij dat idee. Ik vond het normaal dat netwerken vanzelf ging. (lacht) Toch voelde ik aan dat ik mijn netwerk nog verder wilde uitbreiden. Van de meeste netwerkevents werd ik niet echt warm: een strakke sfeer, visitekaartjes uitdelen en klaar. Ik wilde wel naar events gaan, maar dan van die avonden met een gezellige sfeer en meer ruimte voor échte, duurzame connecties. Op een dag zat ik eens samen met sprekerscoach Stefanie Van Moen, ze begeleidt mij en verscheen bovendien al een aantal keer in Bossy. Tijdens een gesprek vertelde ik haar dat ik een echt terraswijf ben. Stefanie vond die naam zo zalig dat ze meteen potentieel zag in mijn spontane concept. Niet veel later is de puzzel helemaal in elkaar gevallen en heb ik besloten om Terraswijven op te richten. Zie het als een plaats waar je een veilig klankbord vindt en daarnaast struggles en plezier deelt samen met andere ondernemers. 

Wie is volgens jou een echt Terraswijf? 

Ik zie een persoon voor mij met een positieve en growth mindset, iemand die next level wil gaan. Dit soort ambitie herken ik meteen. Voor mij gaat ondernemerschap verder dan enkel vrijheid creëren. Je wil met je missie en visie de wereld veranderen. Bovendien vind ik het essentieel dat de members van Terraswijven zich oprecht voor het netwerk willen inzetten. Ik verwacht een bepaalde wisselwerking onder de verschillende deelnemers te zien, anders slaagt mijn opzet niet. Verder zie ik graag plezier terug in een Terraswijf, ze moet zichzelf niet te serieus nemen. Zich kwetsbaar durven opstellen vind ik een andere belangrijke eigenschap. Belangrijk is wel dat ik geen elitesfeer wil creëren, ik wil eerder focussen op langetermijnrelaties. Volgens mij is die kwalitatieve selectie een win-winsituatie voor iedereen. 

Hoe heb je Terraswijven verfijnt tot een eerste event? 

Ook al vind ik Instagram Lives en gratis webinars super interessant, ik had als ondernemer echt nood aan een offline evenement. Een plaats waar vrouwelijk ondernemerschap wordt gevierd. Ik wil met Terraswijven een sfeervolle mogelijkheid bieden waar ondernemers zich kunnen laten verrassen en inspireren. Eens ik effectief op zoek was naar gastsprekers, is de bal vlot aan het rol gegaan. Om het overzicht te bewaken, besloot ik om het aantal members beperkt te houden. Bij elk event staat er telkens een thema centraal waar we in intieme kring open en eerlijk over kunnen praten. Door te kiezen voor kleine groepen garandeer ik een zekere laagdrempeligheid. 

Waar leg je nog unieke accenten binnen je concept? 

De keuze voor welke members toegang hebben tot Terraswijven vond ik moeilijk maar essentieel. Zo koos ik ervoor om enkel voor ondernemers te kiezen die in hoofdberoep zelfstandig zijn. Als je voltijds ondernemer bent, krijg je met andere groeipijnen te maken. Je verlaat de comfortzone van een vast loon en komt terecht in een soort van survival mode. Zelf ben ik op zoek naar vrouwen die zich klaar voelen om over de volgende stappen binnen hun zaak te praten. De opstartfase van je eigen onderneming is één van de vele fases, hiervoor vind je meteen specifieke events. Met Terraswijven bied ik de mogelijkheid waar meer ervaren ondernemers van elkaar kunnen leren en samen willen groeien richting grotere doelen.

Je sprak daarnet over kwetsbaarheid, waarom maak je hier graag ruimte voor?

Sociale media heeft ons het idee gegeven dat alles perfect moet lopen. Ik meen het oprecht als ik zeg dat ik ondernemerschap ongelofelijk inspirerend vind. Toch voel ik dat er over bepaalde onderwerpen niet wordt gesproken. Ik vind het belangrijk om die aanzet te geven door mensen in kleinere groepjes over fragielere topics te laten praten.
Terraswijven

Voor mij gaat ondernemerschap verder dan enkel vrijheid creëren. Je wil met je missie en visie de wereld veranderen.” – Eline

Wat was je gevoel net voor het eerste event?

Ik speechte slechts vijf minuten en toch betrapte ik mezelf erop dat ik daarvoor veel stress had. (lacht) Ik wilde ontdekken wat er die avond allemaal zou gebeuren. Met sommige ondernemers had ik enkel gepraat via Instagram en ging ik ze voor het eerst offline zien. Ik vond het bijzonder hoe warm zo’n gesprekken kunnen zijn. Ik kijk ernaar uit om online en offline connecties buiten mijn netwerk te ontmoeten tijdens een tweede event van de Terraswijven.

Hoe zie je de toekomstplannen van Terraswijven? 

Ik zie voor mij een unieke club van ondernemers die elkaar ondersteunen en waarvan ik het aantal leden heb uitgebreid. Het liefst wil ik niet té veel groeien zodat ik het overzicht over de verschillende deelnemers kan bewaren. Ik hoop meer verschillende soorten events te organiseren en droom voorzichtig van internationale trips en inspirerende samenwerkingen. Stapje per stapje wil ik mijn doelen bereiken. 
Benieuwd naar de events van Eline? Je ontdekt er hier alles over.
Beeld: Fille Roelants