Elke vrijdag geven we het woord aan Bossy’s allereerste stagiaire: Isabeau. Negen weken lang neemt ze je mee in haar avontuur achter de schermen. Deze week: de zoektocht naar de perfecte stageplek.

Het begon allemaal in oktober. Via social media zag ik op het bureau van heel wat inspirerende vrouwen een magazine opduiken dat er nét iets mooier en nét iets interessanter uitzag dan wat ik tot nu toe kende. Een retourtje krantenwinkel volgde en een treinrit later werd mijn vermoeden bevestigd: dit wordt mijn nieuwe favoriete magazine!

“De druk om mijn eigen weg te vinden, werd steeds groter en een goeie stageplek was nu belangrijker dan ooit.”

Rond die tijd was ik ook op zoek naar een interessante stageplek. Nog één jaar studeren en dan spring ik écht het volwassen leven in. De druk om mijn eigen weg te vinden, werd steeds groter en een goeie stageplek was nu belangrijker dan ooit.

Zoek een stageplek die écht bij jou past. Delen jij en het bedrijf dezelfde waarden en normen? Zijn jullie een goeie match?

Voorlopig had ik nog niets gevonden. Te ver, te weinig ondersteuning of net te veel grenzen en beperkingen: telkens vond ik wel een goeie reden waarom dit ‘m niet was. De plek die wél alle hokjes in mijn mentale checklist afvinkt? Bossy! Ik stuurde een mailtje naar Dorien en de bal ging aan het rollen. Niet veel later was het officieel: ik word Bossy’s allereerste stagiaire!

“Je krijgt niet elke dag de kans om mee te werken aan zo’n inspirerend platform.”

Vandaag, een aantal maanden later, zit mijn eerste stageweek er op en ik kan je nu al verklappen: die 9 weken bij Bossy worden fe-no-me-naal! Je krijgt niet elke dag de kans om mee te werken aan zo’n inspirerend platform en die kans grijp ik met beide handen. Hoe ik dat precies doe, kunnen jullie de komende weken gewoon hier volgen. Ready, set, go! Maar eerst en vooral: geniet van een geweldig weekend!

Pak het persoonlijk aan. Stuur die interessante stageplek eerst een berichtje via Instagram en laat weten dat hun werk je inspireert.

Isa out!

Wil je alvast wat meer over mij te weten komen? Dat kan hier!

Foto: Natanja Grün via Unsplash