In deze rubriek geeft Bossy het woord aan stagiaire Tiffany. Om de twee weken schrijft ze over haar belevenissen op kantoor. Deze week: een kennismaking met stagiaire Cleo.

Mijn stage bij Bossy zit er al op. Het waren tien gezellige, verrijkende en bewogen weken, waarop ik terugkijk met een goed gevoel. Halverwege die periode werd de redactie trouwens een beetje drukker, met de komst van een tweede intern: Cleo. Misschien heb je al een artikel van haar zien passeren. Aangezien zij de fakkel – lees: deze rubriek – nu van me overneemt, vertelt ze alvast hoe zij haar stage tot nu toe beleefd heeft.

Cleo, welke indruk had je na je eerste stageweek?
“Een hele goede. Voordat ik aan mijn stage begon, had ik superveel zin om eraan te beginnen. Na m’n eerste week is dat gevoel alleen maar versterkt. Ik dacht meteen: die negen weken zullen voorbijvliegen. Ik besefte toen ook dat ik Bossy nog wat beter moest leren kennen. Ik kon vooral nog niet goed inschatten wat voor content geschikt was voor in het magazine.”

Bossy’s team is klein maar fijn. Hoe heb jij dat tot nu toe ervaren?
“Ergens vind ik het wel jammer dat ik de ervaring mis van hoe het is om op een grote redactie te werken, maar toch ben ik blij dat we zo’n klein team hebben. Het is zoveel makkelijker om met elkaar te communiceren, en gezelliger omdat je iedereen kent. Je weet goed wie waarmee bezig is. Ik krijg daardoor ook persoonlijkere en duidelijkere feedback. Ik weet altijd wat ik moet verbeteren en op welke manier ik dat kan doen.”

Heb je al veel bijgeleerd?
“Zeker! Vooral op vlak van communicatie en schrijven voor online. Voor een website schrijf je namelijk anders dan voor een magazine. Je moet beter nadenken hoe je je artikel gaat aanpakken, een structuur bedenken, en er dus niet zomaar aan beginnen. Bossy heeft ook een typische schrijfstijl, die niet echt overeenkomt met de schrijfstijl die ik op school aangeleerd heb.”

Wat vond je het leukste dat je al hebt mogen doen?
“Mijn interview met Annelies Deleu, voor Bossy Magazine SS20 Mommy Issue. Zij interesseerde me als persoon ook het meest omdat ze foodstyliste is en ik zelf veel bezig ben met eten en koken. Het artikel gaat over wie ze is, wat ze doet en wat ze nog wil bereiken met haar zaak in de toekomst.”

Welke verwachtingen heb je voor je laatste weken?
“Ik hoop nog superveel bij te leren, artikels te mogen schrijven en een paar interviews te mogen afnemen. Dat laatste vind ik ontzettend leuk om te doen.”

Ziezo, je hebt m’n allerlaatste stageverslag achter de kiezen. Wat mijn volgende professionele stap is, valt nog te bezien. Afscheid nemen doe ik daarom met een quote van m’n favoriete schrijver J.R.R. Tolkien: “Few can foresee whither their road will lead them, till they come to its end.”

Sayonara!

Beeld: adrian via Unsplash