Elke vrijdag geven we het woord aan Bossy’s allereerste stagiaire: Isabeau. Negen weken lang neemt ze je mee in haar avontuur achter de schermen. Deze week: de 10 geboden voor elke intern.

#1 Grijp elke kans

Zet je ogen en oren open en probeer zoveel mogelijk mee te pikken. Grijp elke kans met beide handen. Ook die opdracht die op het eerste zicht minder spannend lijkt, kan belangrijke inzichten opleveren.

#2 Vragen staat vrij

Wees niet bang om vragen te stellen wanneer iets niet helemaal duidelijk is of wanneer je extra informatie wil. Met doen alsof je alles weet, kom je geen stap vooruit. Door vragen te stellen, leer je dubbel zoveel bij.

#3 Vind het juiste evenwicht

Een professionele indruk maken zonder over te komen als een stijve hark? Het kan! Je stage kan en mag best gezellig zijn, maar bewaak steeds de grenzen. Probeer het juiste evenwicht te vinden.

#4 Gebruik een logboek

Schrijf tijdens je stage elke dag op wat je leert en doet. Handig wanneer je op het einde van de periode een verslag moet schrijven. Minstens even interessant om te zien welke evolutie je hebt doorgemaakt.

#5 Laat je inspireren

Luister naar de tips en verhalen van je collega’s, je mentor en de andere mensen die je tijdens je stage ontmoet. Hun carrière en levensweg kunnen voor jou een bron van inspiratie zijn.

#6 Bouw een sterk netwerk op

Een interessante ontmoeting achter de rug? Stuur die persoon daarna een connectieverzoek op LinkedIn, vergezeld van een persoonlijk berichtje. Zo bouw je een sterk netwerk op en dat kan in de toekomst zeker van pas komen.

#7 Maak jezelf onmisbaar

Doe wat van je gevraagd wordt én meer. Laat zien wat je in huis hebt en waarom jij een meerwaarde bent voor het bedrijf. Probeer zelf werk te zien en vraag om extra opdrachten wanneer je zonder to do’s komt te zitten.

#8 Vraag feedback

Wacht niet tot het einde van je stage om te vragen wat jouw werkpunten zijn. Een stage is een leermoment en daar wil je volop gebruik van maken. Probeer ook af en toe jezelf te evalueren: wat ging goed en wat kon beter?

#9 Leer jezelf kennen

Dit is het ideale moment om jezelf beter te leren kennen. Hoe functioneer je binnen een team? Welke taken liggen je het best en wat is minder jouw ding? Ontdek waar je sterktes en zwaktes liggen en hoe jouw ideale job eruitziet.

#10 Geniet

Je stage is een spannende, leerrijke en vooral ook leuke periode. Je krijgt de kans om 100% op je ontwikkeling te focussen, massa’s nieuwe mensen te ontmoeten en zoveel mogelijk bij te leren. Geniet van deze geweldige tijd. Je zal er later met een warm hart op terugkijken.

Nog twee weken en dan zit mijn stage bij Bossy erop. Zin om me op te volgen bij de leukste stageplek van het land? Stuur dan snel een mailtje naar hello@bossy.be. En voor nu: happy Friday en tot volgende week!

Isa out!

Foto: Brooke Cagle on Unsplash