Elke vrijdag geven we het woord aan Bossy’s allereerste stagiaire: Isabeau. Negen weken lang neemt ze je mee in haar avontuur achter de schermen. Deze week: dit heb ik geleerd van …

Tijdens één van onze allereerste brainstormsessies kwam het ter sprake: het format “dit heb ik geleerd van…”. Elke maand zou één ondernemende vrouw een andere ondernemende vrouw nomineren en vertellen wat ze van haar heeft geleerd. Op die manier vormen we een ketting van ondernemende vrouwen. Het bewijs dat wij ladies elkaar echt kunnen versterken.

Het format ging verloren in de overvloed aan ideeën, maar nu mijn stage stilaan op zijn einde loopt, neem ik het heft in eigen handen. Mijn voorlaatste blogpost wordt de kick-off van deze ketting van powervrouwen en nomineer Bossy’s leading lady, Dorien Camps.

#1 Interviewen is luisteren

Dorien gaf me deze tip bij het begin van mijn stage. Als eeuwige babbelkous is luisteren niet meteen mijn sterkste punt, maar gaandeweg leerde ik de stiltes bij interviews te appreciëren. Hét moment waarop “the magic happens” en de meest waardevolle uitspraken worden gedaan.

#2 Een manusje van alles met een duidelijke focus

Blijven bijleren en zoveel mogelijk skills onder de knie krijgen, dat is mijn doel. Een goeie eigenschap, maar als manusje van alles wordt het voor anderen moeilijk te vatten wat je doet. Doriens gouden tip: leer op zoveel mogelijk vlakken bij maar zorg ervoor dat mensen je van één ding kennen. Exact wat zij het voorbije jaar wist te realiseren.

#3 Retroplannen

Een levensles van “the amazing Coach V”. Bepaal je doel, schrijf op waar je jezelf binnen x-aantal tijd ziet en maak dan een retroplanning. Welke acties kan jij nu ondernemen om dat doel te bereiken? Ik weet alvast wat mij de komende maanden te doen staat!

#4 Serious business

Het kan de Vlaamse bescheidenheid zijn, maar velen onder ons hebben de neiging hun business te downsizen tot “dat projectje”. Door je business echt als een bedrijf te beschouwen, zorg je voor een belangrijke shift in je mindset. Die droom komt zo meteen al iets dichterbij.

#5 Met liefde gedaan

What’s done with love, is done well. Het zou zomaar Dorien’s levensmotto kunnen zijn. Dit maakt van Bossy niet alleen een geweldig platform, maar ook een minstens even geweldige werkplek.

Mijn laatste opdracht van deze week: jullie een geweldig weekend toewensen. En dan zien we elkaar hier volgende week terug voor mijn allerlaatste weekverslag

Isa out!

Foto: STIL on Unsplash