Wil je zonder zorgen genieten van je vakantie? Verzekeringen zijn essentieel om je leven op en naast de werkvloer te beschermen. Pieter van zakenkantoor Assuco vertelt je welke polissen interessant kunnen zijn.

Reisverzekering

Een reisverzekering dekt je schade op reis. Sommige van mijn klanten moeten bijvoorbeeld gerepatrieerd worden, willen een begrafenis van een familielid bijwonen of krijgen te maken met diefstal. Het zijn situaties waaraan je niet denkt wanneer je out of office bent. Toch is het goed om voor deze polis te kiezen om extra stress op vakantie te vermijden. Het type verzekering hangt af van je reisgedrag. Reis je vaak of ver? Dan kies je vaak beter voor een jaarlijkse reisverzekering. Uiteraard is het ook mogelijk om één reis of je zakenreizen te dekken. Knoop dit onderwerp aan met je verzekeraar om te ontdekken welke formule het best bij je past.   

Hospitalisatieverzekering 

Verblijf je in eigen land of zoek je verdere oorden op? Waar je ook bent, deze aanvullende verzekering is volgens mij een must. Een hospitalisatieverzekering dekt je (gezin) tegen de kosten van een ziekenhuisopname. Blijf je in België voor een vakantie of workation? Dan hoef je voor deze trip niets te herbekijken met je verzekeraar. Let wel, enkele hospitalisatieverzekeringen zijn minder uitgebreid en focussen alleen op België of Europa. Herbekijk je contract nog voor je vertrekt omdat je medische kosten in het buitenland zwaar kunnen oplopen. 

Onafhankelijke rechtsbijstand

Bijna elke verzekering omvat twee luiken: de verzekering zelf en rechtsbijstand. Een rechtsbijstand recupereert schade bij een aansprakelijke partij. Eén van de meest interessante combinaties is onafhankelijke rechtsbijstand voor contractuele geschillen. Wekelijks krijg ik meldingen van klanten over dit soort geschillen. Niet verrassend, want we gaan elke dag contracten aan. Je huurt een wagen op vakantie, gaat iets eten op restaurant met je team,… Op die momenten heb je te maken met een contract. Je betaalt ongeveer 40 à 58 euro per jaar voor onafhankelijke rechtsbijstand. Een koopje als je weet dat de financiële gevolgen groot kunnen zijn bij contractuele geschillen.  

Arbeidsongevallenverzekering

Krijg je tijdens je vakantie hulp van een nanny, kuisvrouw, cat- of dogsitter? Met andere woorden iemand die je tegen betaling en onder je gezag met een specifiek takenpakket hebt aangeworven? Dan denk je best aan een arbeidsongevallenverzekering. Op die manier bescherm je je huispersoneel* tegen de financiële gevolgen van ongevallen die ze kunnen oplopen. Er moeten geen spectaculaire ongevallen gebeuren. Zo kan een kleine val bijvoorbeeld gevolgen hebben voor jouw huispersoneel. Neem het zekere voor het onzekere en dek je met dit type polis.

* Deze personen worden niet beschouwd als huispersoneel: onder andere personen in dienst van rechtspersonen, onbezoldigde hulpkrachten en personeel dat het statuut van zelfstandige heeft.

Voel je dat het tijd is om je onderneming op maat te laten verzekeren met de hulp van Pieter? Informeer je dan verder via deze weg. Of wil je meer tips over verzekeringen? Haal dan Bossy’s Let It Go en Succes Issue in huis. Bestel je exemplaar hier.

Beeld: Hannah Busing via Unsplash