Onze laatste #womantowatch van 2020 is Isabelle van ‘Les Filles de Victor’. Ze gelooft rotsvast dat wanneer je je eigen pad volgt, je zonder twijfel tot bij de juiste doelgroep komt. Alleen daarvoor is deze chef alvast een vrouw naar ons hart. Met de taart die ze bij het interview serveerde, scoorde ze natuurlijk ook.

Isabelle, vanwaar de naam ‘Les Filles de Victor’?

Mijn papa, die inmiddels negen jaar geleden overleed, heette Victor. Toen mijn zus zei dat ze ooit iets met mij wilde beginnen, wisten we totaal niet wat we zouden doen, maar dat het onder de noemer ‘Les Filles de Victor’ zou zijn, dat stond wel vast. (lacht) Toen ik als chef startte, bleef de naam door mijn hoofd spoken. Ik heb ‘m alvast geclaimd, misschien vervoegt mijn zus me in de toekomst nog wel…

Waarvoor sta je als chef?

Wat ik doe is heel eenvoudig: ik help je om gezond te eten, zonder dat je zelf moet koken. Momenteel focus ik op take-away. Groenten staan centraal in mijn gerechten. Tegelijkertijd ben ik niet de extreme vegetariër. Ik probeer in elk menu een mooie balans te vinden. Weet je, ik heb vroeger met mijn gewicht geworsteld en nu ik een formule gevonden heb die voor mij werkt, wil ik die maar al te graag delen met anderen.

Ik voel veel passie als je over je werk spreekt.

Dat klopt. Ik was tot voor kort architecte. Daarnaast kookte ik ontzettend graag, voor mijn gezin, vrienden, familie. Het was mijn uitlaatklep. Tot ik op het idee kwam om er meer mee te doen. In maart van dit jaar ben ik voltijds zelfstandig geworden. Ik wist dat ik toen de knoop moest doorhakken, of ik zou het nooit doen. Het koken en ontwerpen combineer zorgde ervoor dat ik moeilijk mijn focus kon vinden. Nu ik resoluut voor ‘Les Filles de Victor’ gekozen heb, kan ik eindelijk vooruit. Mijn baas zei me dat ik altijd mocht terugkeren naar het bureau. Dat geeft me een gerust gevoel, al geloof ik helemaal in het pad dat ik nu bewandel.

bynouchka100620-209

“Groenten staan centraal in mijn gerechten. Tegelijkertijd ben ik niet de extreme vegetariër.” – Isabelle

Had je de stap eerder moeten zetten, nu je er zo op terugkijkt?

Toen ik de beslissing had gemaakt, zei mijn mama dat ik als studente al twijfelde tussen een opleiding architectuur of chef-kok. Ik viel echt uit de lucht toen ze dat zei. (lacht) Ook als klein meisje was ik blijkbaar steeds bezig met het verzamelen van recepten. Ik ben vooral blij dat ik de stap gezet heb!

Je focust je momenteel op take-away. Loop dat goed?

Ja absoluut! Ik vind het heerlijk om creatief aan de slag te gaan en mijzelf telkens uit te dagen. Eerst stonden er louter gerechtjes op het menu. Nu kunnen mensen ook kiezen voor aperoboxen en zelfs een New Year’s Brunch. Wanneer mensen me achteraf vertellen dat zélfs hun man het lekker vond, dan is mijn dag geslaagd! (lacht)

Hoe omschrijf je je ideale klant?

Mijn ideale klant staat open voor mijn gerechten. Ik weet dat een aperitiefbox met salami bijvoorbeeld nog beter zou scoren, maar dat past niet binnen mijn concept. Als je je eigen pad nauwgezet volgt, bereik je automatisch je publiek. Ik wil me niet laten (mis)leiden door de populaire kaart te trekken, maar vooral mijn niche verwennen met gerechten waar ik zelf helemaal achter kan staan.

bynouchka100620-231

“Ik raad iedereen aan om gewoon te springen.” – Isabelle

Waar zie je zelf binnen vijf jaar?

Mijn logo op alles: potjes, naamkaartjes, een camionette. Tegen dan mag het allemaal wat professioneler. Ik zie mezelf dan ook de catering voorzien voor huwelijken of andere feesten. Bij de start focuste is vooral op gezonde lunches voor bedrijven, dat was een begin, maar zeker niet het einde. Ik kijk uit naar het moment dat ik terug onder de mensen mag komen op events waar ik iedereen van lekkers voorzie.

Welke lessen heb je in 2020 geleerd?

Doen, doen en nog eens doen. Het is niet gemakkelijk, zeker financieel niet. Dat was lang een struikelblok voor mij om de sprong te wagen. En toch raad ik iedereen aan om gewoon te springen. Het is heerlijk!

 

Wil je proeven van wat Isabelle maakt? Of ben je benieuwd naar haar New Year’s Brunch? Ontdek het hier.

#womentowatch is een project in samenwerking met bynouchka. Wil jij net als Isabelle op wearebossy.be of in Bossy Magazine staan? Schrijf je dan hier in.

Beeld bynouchka