Geloof het of niet, het is bijna een maand geleden dat je jouw goede voornemens neerschreef. Wat is de stand van zaken: gaat het goed of kan je hulp gebruiken? Of heb je nog geen focuspunten voor dit jaar en ben je op zoek naar inspiratie? Door deze tips hou je deze doelen wel vol. 

Voornemen 1: “Meer structuur tijdens mijn werkdag” 

Meer doen in minder tijd: dat is géén utopie maar een belofte die structuurcoach Shelley doet met onder andere haar Pretty Productive Planner. Het handige aan deze planner is dat er geen overbodige onderdelen aan zijn toegevoegd. Wat je wel krijgt: een planner die helemaal bedacht is voor ondernemers. Met de tips van Shelley vind je meer focus, behaal je jouw professionele doelen en weet je wat je prioriteiten zijn. Je weet welke taken impact maken waardoor je in december met een voldaan gevoel 2023 zal afsluiten. Twijfel je of de Pretty Productive Planner iets voor jou is? Test het een weekje uit via deze link.  

Voornemen 2: “Een gezondere levensstijl”

Eén van de meest populaire voornemens: gezonder leven. Nog voor je je afvraagt wie of wat je daarbij kan helpen, is het interessant om dat doel te specificeren. Hoe ziet die gezondere versie van jezelf eruit? Thomas en Davy van Lean geven je in Bossy’s Succes Issue en dit artikel meer handvaten die je hierbij ondersteunen. Wil je vaker genieten van voedzamere maaltijden? Gun jezelf de foodboxen van het Belgische Foodprepper of Solid Stash. Lees: minder uren in de keuken én meer tijd voor jezelf en je gezin. 

Voornemen 3: “Vaker inzetten op e-mailmarketing” 

Copywriter Hanna Struyvelt geeft in dit artikel de tip om voortaan te focussen op je primaire content zoals blogposts en nieuwsbrieven. Waarom? “Over deze kanalen heb je controle, dat is anders met sociale media. Schakel daarom die laatste eerder in als een secundair middel en concentreer op de kanalen waar je wel de baas over bent.” Meer controle en dus inzicht op je doelgroep zijn niet de enige voordelen. Via nieuwsbrieven accentueer je nog meer je branding, heb je een diepere connectie met je klanten én kan je veel meer content automatiseren. Met de templates van Flodesk maak je op een korte tijd nieuwsbrieven die je klant met plezier wil openen. Probeer dit e-mailplatform uit mét korting voor een jaar lang. Complimentjes over de mooie lay-out én inhoud van je klanten en collega’s inbegrepen. 

Voornemen 4: “Regelmatiger reflecteren doorheen het jaar” 

Denken aan de toekomst en de plannen bedenken die daarbij horen zonder stil te staan bij wat er al is geweest? Dat is een gemiste kans want reflecteren bevat heel wat kostbare kennis. Zoals informatie die jou en je bedrijf laten worden wie of wat ze in je vooruitblik al zijn. Met het allereerste Bossy Werkboek heb je een uitgebreide partner in crime om in te zoomen op je work, life en balance. Track je tijd en uitgaven, formuleer je message house of creëer een (leer)plan op maat. Dankzij Bossy en een team van experten sta je er niet alleen voor. 

Voornemen 5: “Meer mentale rust”

Wil je in 2023 meer focussen op je mentale gezondheid en minder streng zijn voor jezelf? Zoek een accountability partner die je daarbij kan helpen. Denk maar aan een stresscoach, psycholoog, therapeut of andere expert. Extra: deel dit doel met een goede vriend(in) die je compleet vertrouwt. Door je dromen met anderen te delen, ben je automatisch meer gemotiveerd om het te blijven doen. Wie weet kan een mindful masterclass van Sarah, founder van Zensa Yoga, je daarbij helpen. 

Welke tips zal jij binnenkort toepassen? Laat het ons weten via Instagram. Goed om te weten: deze aanraders zijn bijna allemaal #nospon met uitzondering van de affliate link van Flodesk. In dat geval spreken we van oprechte #reclame.

Beeld: Mikhail Nilov via Pexels