Met aandacht voor een persoonlijke aanpak, efficiëntie en heldere informatie, helpt Pieter en zijn team hun klanten op weg. In de toekomst wil hij met zijn verzekeringskantoor Assuco nog meer focussen op het onderwerp duurzaamheid. Zelf is Pieter bezig met een bewuste zoektocht waarvan niet alleen de planeet maar ook zijn werknemers en klanten gelukkiger worden. 

1. Communicatie

Via een app sturen we alle documenten digitaal door naar onze klanten. Op deze manier besparen we niet alleen papier, maar maken we ook minder gebruik van onze scanner en de postdiensten. Dankzij minder druk-, scan- en postwerk maak je die ecologische voetafdruk opmerkelijk kleiner.

2. Inspiratiebronnen

Laat je inspireren door duurzame ondernemers. Zelf ben ik via de online masterclasses van Smartass Academy tot interessante inzichten gekomen. Ik volgde de cursus ‘Ondernemen met impact’ gegeven door waardengedreven onderneemster Laura Verhulst aka Madam Bakster. Dankzij deze lessen leerde ik hoe je duurzaam, persoonlijk en impactvol kan ondernemen. Inspiratie hoef je trouwens niet altijd buiten de kantoormuren te zoeken. Ook eigen werknemers kunnen je op ideeën brengen. Neem daarom mensen aan waarbij die passende mentaliteit aanwezig is zodat je samen een langdurige relatie kan aangaan en continu van elkaar kan leren. 

3. Klantenrelaties

Beslis niet alleen om werknemers maar ook klanten aan te trekken die op lange termijn bij je blijven. Met mijn zaak denk ik na om de (administratieve) last zo laag mogelijk te houden voor de klant. Dit denkproces is intensief maar wel nodig voor een persoonlijke, efficiënte aanpak. Ik vind het daarom belangrijk dat zowel de klant als ik de klik voelen. Met de juiste match in zee gaan is voor beide partijen het beste scenario.

Assuco x Bossy

“Zoek een werkgroep waar je duurzame toekomstplannen kan bedenken, evalueren en waarmaken.” – Pieter

 

4. Omgeving

Met mijn zaak steun ik projecten waar ik volledig achtersta. Via de organisatie BOS+ planten we bomen om de uitstoot die we dan toch maken te verminderen. Ook help ik met een fonds, FOS Open Scouting de financiële druk op scouting laag te houden. Het fonds ondersteunt kinderen uit kwetsbare gezinnen zodat een scoutshemd, kamp of slaapzak een mogelijkheid is. Ook deze keuze is zeer bewust gezien ik zelf een scoutsjongen ben. (lacht) Hen ondersteunen heeft me altijd aangesproken. Belangrijk is dat je deze beslissingen neemt omdat je de organisaties oprecht wil steunen en niet omwille van greenwashing of ego.

 

5. Onderweg

Denk na hoe je de route van en naar je werk duurzamer kan maken. Momenteel denk ik erover na om een elektrische wagen aan te schaffen. Mijn tip? Bekijk alle verschillende transportmogelijkheden om je uitstoot zo laag mogelijk te houden. 

6. Toekomst

Werk proactief, niet reactief. Zoek een werkgroep waar je duurzame toekomstplannen kan bedenken, evalueren en waarmaken. Denk aan automatische systemen, zeg vaarwel tegen onnodig manueel werk en win extra tijd. Zo maak je een groot verschil voor klanten en krijgen je klantenrelaties nog veel meer waarde. 

 

Wil je het interview met Pieter lezen in Bossy’s Time Issue? Bestel je exemplaar hier. Of voel je dat het tijd is om je onderneming op maat te laten verzekeren met de hulp van Pieter? Informeer je dan verder via deze weg

Beeld: Alexander Abero via Unsplash

Beeld Pieter: CamerAmuze