Klaar om dit jaar je business én personal brand naar een hoger niveau te tillen? Dan heeft successtrateeg Eline Massin goed nieuws voor je. In 2023 wordt Terraswijven, haar eventconcept voor vrouwelijke ondernemers, uitgebreid. Hoe die nieuwe vorm eruitziet, vertelt de trotse organisator je graag zelf. 

Een veilig klankbord 

Een tijd terug voelde Eline Massin de nood om haar netwerk uit te breiden en dat het liefst met ondernemers die net zoals zij klaar zijn voor de volgende stap. “Ook al vind ik Instagram Lives en gratis webinars superinteressant, ik had als ondernemer echt nood aan een offline community” vertelde ze in Bossy een jaar geleden. Die reeks offline events doopte ze tot Terraswijven: “Zie het als een plaats waar je een veilig klankbord vindt en daarnaast struggles en plezier deelt samen met andere ondernemers.” 

Terraswijven Talks

Dat Terraswijven de plek zal zijn waar vrouwelijk ondernemerschap wordt gevierd en duurzame connecties worden opgebouwd, is ook in 2023 een zekerheid. Het concept wordt uitgebreid waardoor je dit jaar nog meer mag rekenen op inspiratie en transformatie. “Terraswijven zal voortaan bestaan uit onder andere twee avondevents per jaar, Terraswijven Talks, waar elke ondernemer welkom is. Door te mikken op een breder publiek voor deze grotere evenementen, hoop ik nog meer te kunnen inzetten op beleving. Tijdens deze avonden denk je eens niet aan je to-dolijst maar werk je op een ontspannende manier aan jezelf én je zaak. Een offline avond kan volgens mij zoveel interessanter voor je zijn dan enkele DM’s op Instagram. Onderschat de impact van netwerkevents niet. Denk maar aan nieuwe duurzame contacten of samenwerkingen. Het is zoveel meer dan lekker eten en drinken. De catering en goedgevulde goodiebag maken de avond uiteraard helemaal af. De eerste spreker voor de eerste editie dit jaar staat zo goed al vast. Ik kan dan ook niet wachten om die grote naam met je te delen.” 

Terraswijven_Eline_Massin
© FILLE ROELANTS
“Als successtrateeg weet ik wat er leeft bij vrouwelijke ondernemers. De onderwerpen van de dagevents zijn daarom allesbehalve een ver-van-je-bedshow.”
– Eline

Hands-on workshops 

Naast de avondevents van Terraswijven Talks zal je binnenkort ook kunnen intekenen voor Terraswijven Trainings. Tijdens die twee dagevents word je ondergedompeld in thema’s zoals “Hoe werf je extern kapitaal aan?”, “Wat moet ik doen om anno 2023 meer sales te genereren?” en “Wanneer en hoe stel ik een team samen? Zowel in de voormiddag als in de namiddag zal jij kunnen kiezen tussen twee of meerdere thema’s. Zo dompel jij je onder in een onderwerp die op dat moment interessant voor je is. Als successtrateeg weet ik wat er leeft bij vrouwelijke ondernemers. De onderwerpen van deze dagevents zijn daarom allesbehalve een ver-van-je-bedshow. Ik zal hiervoor ook verschillende experts inschakelen.” Of Eline zelf een workshop zal geven? “Wie weet, ik sluit het alleszins niet uit”, lacht ze. 

Een selecte groep vrouwelijke ondernemers 

Maar wat is dan het grote verschil tussen de dag- en avondevents van Terraswijven? “Naast de twee hands-on workshops tijdens Terraswijven Trainings, beleef je de dag met een selecte groep ondernemers. Hierdoor kan je naar een event gaan en de garantie hebben dat je die ene ondernemer zal zien én spreken. Je mag er zeker van zijn dat het maximale uit zo’n dag wordt gehaald met verschillende workshops, een netwerkmoment én een heerlijke lunch.”

Meer dan een netwerkevent

Is het één van je doelen om dit jaar een Terraswijf te worden? Dan hoef je niet lang meer te wachten want Eline deelt binnenkort meer details over deze events: “Je zal in één keer kunnen intekenen voor één of meerdere events of meteen voor het volledige jaar. De community van Terraswijven leeft ook naast de evenementen en workshops. We motiveren en houden elkaar accountable zodat we onze doelen waarmaken. Ondernemers die kiezen voor één jaar Terraswijven halen het meeste return on investment, dat is zeker.” Of Eline nog één tipje van de sluier wil oplichten? “Alle events van Terraswijven zullen dit jaar plaatsvinden in Plein Publiek in Antwerpen. Een mooie locatie die ook nog eens makkelijk te bereiken is én voldoende parkeerplaats heeft.”

Terraswijven aan het woord

Caroline – HOSHII

“De events van Terraswijven bijwonen dat is voor mij werken aan mijn bedrijf op de leukst mogelijke manier. Het is een plaats om collega-ondernemers met wie je tot dan vaak enkel online een connectie hebt, ook eens in real life te ontmoeten. Het is niet zomaar een avondje gezellig kletsen op een mooie locatie met een lekker glaasje, de gastsprekers geven je telkens weer inspiratie. Ik ga altijd met nieuwe ideeën naar huis!”

Sanne – House of Famm

“Ik was enorm verbaasd over het eerste evenement van Terraswijven – een bom van een openingsevenement in één van de mooiste locaties Bleyckhof. Dat heeft voor mij meteen de goeie trend gezet voor een fijn, interessant en inspirerend jaar vol met nieuwe ontmoetingen. Oh ja, ook nog een shout-out naar founder Eline natuurlijk die dit alles heeft waargemaakt en al die moeite en goesting heeft om alle events om te toveren naar inspirerende momenten. Proud to be een terraswijf! Ik ben benieuwd voor het komende jaar.”

Evi – De Contentfabriek

“Terraswijven was elke keer een beetje thuiskomen. Eline bracht de online community van ondernemende vrouwen offline in contact. De combinatie van inspirerende talks en netwerken achteraf maakte dat er altijd gespreksstof was. Voor herhaling vatbaar dus!”

Katrien – BIBI

“Wat heerlijk om dankzij Eline te kunnen netwerken op events die echte klasse uitstralen. Je komt oude bekenden tegen maar ook veel nieuwe gezichten. Aangezien BIBI een ladies only sportstudio is, heb ik een aantal nieuwe klanten warm kunnen maken die ondertussen alweer een jaar bij ons sporten. Ik leerde niet alleen bij dankzij de inspirerende sprekers, maar heb mijn netwerk uitgebreid en genoot van het lekkere eten. Dankjewel Eline om dit te organiseren.”

Word jij dit jaar een Terraswijf? Schrijf je in voor de wachtlijst en krijg als eerste meer details over deze events.

Beeld: Fille Roelants