Elke vrijdag geven we het woord aan Bossy’s allereerste stagiaire: Isabeau. Negen weken lang neemt ze je mee in haar avontuur achter de schermen. Deze week: de kunst van het thuiswerken.

Klinkt geweldig toch? Doen wat moet, in je pyjama, zonder make-up en vanuit je luie zetel. Dat het niet altijd zo eenvoudig is, kon ik de voorbije weken ontdekken. Ook een haat-liefdeverhouding met thuiswerken? Dit zijn mijn tips.

Een productieve start

Door de week op kantoor te beginnen, streep ik al heel wat belangrijke to do’s van mijn lijstje. Werk ik op maandag thuis, dan lijk ik de hele week nooit echt wakker te worden. Kan je niet op kantoor terecht? Start de week dan in een inspirerende co-workingplek of een gezellige koffiebar. Zo neem je alvast een productieve start.

Blijf op maandag niet thuis en werk op kantoor, in een koffiebar of co-workingplek. Zo start je de week productief.

Get ready

En dan heb ik het niet over de boyband uit de jaren negentig! Neem een frisse douche, maak jezelf op en trek een leuke outfit aan. Je bent meteen wakker en klaar om erin te vliegen. Comfy kan best, maar probeer jogging en pyjama te vermijden. Het klinkt misschien gek maar ook schoenen kunnen helpen om je helemaal in werkmodus te brengen.

Neem een frisse douche, maak jezelf op en trek een leuke outfit aan. Je bent meteen wakker en klaar om erin te vliegen.

“Doen wat moet, in je pyjama, zonder make-up en vanuit je luie zetel. Het is niet altijd zo eenvoudig.”

Plannen is winnen

Nu je fysiek klaar bent voor de werkdag, is het tijd voor de mentale voorbereiding. Schrijf je to do’s op, kies je prioriteiten en verdeel ze over de dag. Nog steeds geen zin om eraan te beginnen? Start met een paar kleine taken, ze brengen je in de mood voor het zware werk. Zelf plan ik de moeilijkste opdrachten meestal ‘s ochtends, dan ben ik het meest productief. Wissel af tussen praktische en meer creatieve to do’s. Zo blijf je gemotiveerd.

Schrijf je to do's op, kies je prioriteiten en verdeel ze over de dag. Start met kleine taken en zorg voor voldoende afwisseling.

Opperste concentratie

In de zetel werken is voor mij een no-go. Aan tafel ligt mijn werktempo veel hoger en door een vaste werkplek te creëren, kan ik makkelijker loslaten aan het einde van de werkdag. Nog een handige tip? Werk in tijdsblokken. Zet een timer en focus voor 30 minuten. Zodra de timer gaat, neem je 5 minuten rust om een theetje te zetten, Instagram te checken of even de benen te strekken. Concentratie gegarandeerd!

Creëer een vaste werkplek en werk in tijdsblokken. Zo blijf je geconcentreerd.

Een frisse neus

De hele dag tussen dezelfde vier muren gaat snel vervelen. Trek er in de loop van de dag even op uit, ga een paar kilometer lopen of wandel een blokje om. Een retourtje krantenwinkel om de nieuwe Bossy te halen, kan natuurlijk ook wonderen doen! Zolang je maar van tussen die vier muren komt en een frisse neus haalt.

Wat zijn jouw ultieme thuiswerktips?

Isa out!

Ook zin in een stage bij Bossy? Stuur ons een mailtje via hello@wearebossy.be.

 

Creatief dipje? Trek dan naar buiten om een frisse neus te halen. Even een blokje om wandelen is al voldoende.