In deze rubriek geeft Bossy het woord aan stagiaire Tiffany. Om de twee weken schrijft ze over haar belevenissen op kantoor. Deze week: vijf inspiratiebronnen voor elke dag.

Na vier weken bij Bossy doorgebracht te hebben, kan ik één ding met zekerheid zeggen: dit team inspireert me enorm. Iedereen die aan Bossy bijdraagt, verdient oprecht alle lof en bewondering. Ik mag m’n handen dichtknijpen met zo’n leerzame en aangename stageplek.

Inspiratie kan je vinden bij personen met wie je je omringt, zoals te lezen was in een artikel van Lina Di Berardino in Bossy Magazine’s Teamwork Special. Maar je kan ook zelf achterhalen wat jouw brein stimuleert. Als ik nood heb aan een creatieve boost, zoek ik mijn toevlucht tot deze inspiratiebronnen.

Internationale rolmodellen

Ook over de grenzen heen zijn er boss ladies om naar op te kijken. Zo eert het Amerikaanse online platform Create & Cultivate elk jaar honderd vrouwen die het gemaakt hebben in tien industrieën. Stuk voor stuk gingen ze hun droomcarrière achterna. Je haalt vast en zeker handige tips voor je brand uit hun getuigenissen, zoals die van eventdesigner Alexis Andra.

Mooie woorden

Als iemand met een schrijfmicrobe, hou ik erg van citaten en poëzie. Raak jij daar ook zo door gemotiveerd? Noteer dan elke dag mooie woorden die je ergens hoort of leest en moét onthouden. Op Instagram kan je makkelijk auteurs, dichters en media volgen die waardevolle quotes posten. Enkele aanraders zijn Rupi Kaur, Yung Pueblo en Mantra Wellness Magazine.

8D-audio

We zeiden het al in Bossy Magazine’s Planning Issue: focus is superbelangrijk. Heb je het soms moeilijk om je mentaal af te zonderen? Luister dan eens met een hoofdtelefoon op naar je favoriete nummer in 8D. Doordat de klanken letterlijk van je ene oor naar het andere golven, word je helemaal ondergedompeld in de muziek. Eenmaal je in die bubbel zit, staan je gedachten weer op een rijtje in no time.

Moodboards

Terwijl je visionboards gebruikt om jouw dromen te visualiseren, creëer je met moodboards een sfeer of gevoel. Ben je Pinterest even beu? Neem dan eens een kijkje op We Heart It, de minder bekende tegenhanger. In plaats van pins en borden verzamel je ‘hearts’ en maak je collecties. Het is alleszins mijn favoriete app om eindeloos op te scrollen.

Binnenkijken

Zijn we niet stiekem allemaal benieuwd naar anderen hun levensstijl? Ik kan er echt van genieten om te zien hoe iemand zijn woning of werkplek heeft ingericht. Als jouw kantoor of thuisbureau aan een make-over toe is, kan je ideeën opdoen bij Office Snapshots.

Met deze suggesties hoef je niet ver te zoeken naar je dagelijkse dosis inspo. Over twee weken ben ik er weer. Je hebt nog een quote van me tegoed van dichter Jorge Luis Borges: “Plant je eigen tuin en versier je eigen ziel, in plaats van te wachten tot iemand je bloemen brengt.”

Adiós!

Beeld: Roman Kraft via Unsplash