Elke vrijdag geven we het woord aan Bossy’s allereerste stagiaire: Isabeau. Negen weken lang neemt ze je mee in haar avontuur achter de schermen. Deze week: de helft van het verhaal.

‘Eerste schooldaggevoel’

Zoals de titel al verklapt, zit de helft van mijn stage bij Bossy er intussen op. Vijf volledige weken gingen voorbij tussen de dag dat ik met een ‘eerste schooldaggevoel’ richting Bossy-redactie vertrok en het moment dat ik dit weekverslag neerpen. Het werkwoord ‘voorbijgaan’ is dan ook een understatement, ‘vliegen’ past hier net iets beter.

“Het gevoel dat je, terwijl je werkt, ook zelf massa’s tips en inspiratie verzamelt, is onbetaalbaar.”

De hoogtepunten van mijn stage tot nu toe waren ongetwijfeld de inspirerende gesprekken met ondernemende vrouwen (én mannen). Het gevoel dat je, terwijl je werkt, ook zelf massa’s tips en inspiratie verzamelt, is onbetaalbaar. Dat je met dezelfde tips en inspiratie vervolgens ook anderen een duwtje in de rug geeft, maakt het alleen maar leuker. Ik zou zelfs de titel ‘droomjob’ durven gebruiken.

Met buikgriep in bed

Of er ook dieptepunten waren? Uiteraard. Al zou ik ze zelf niet zo noemen. Met stip op één: de week waarin ik met buikgriep in bed lag en het niet kon laten om toch wat te werken. Loslaten is duidelijk niet mijn sterkste punt. Al komen mijn eerste avonturen in InDesign ook gevaarlijk dicht in de buurt. Onze relatie is, om het in Facebook-termen uit de drukken… ingewikkeld.

“Ik kijk er vooral naar uit om te zien hoe het volgende nummer stilaan zijn definitieve vorm aanneemt.”

Mijn laatste vier stageweken nog uitdagender en interessanter maken, dat is nu het plan. Ik kijk er vooral naar uit om te zien hoe het volgende nummer stilaan zijn definitieve vorm aanneemt. Daarnaast staan er nog meer boeiende gesprekken met gepassioneerde ondernemers op de agenda en moeten we dringend werk maken van onze ‘frietjesmiddag’ op de redactie.

De stageplek van je dromen

Voor alle studenten die op zoek zijn naar de stageplek van hun dromen kan ik alvast verklappen dat Bossy een echte aanrader is. In mijn (licht bevooroordeelde) ogen is het zelfs een must! Ben jij een student journalistiek, marketing of eender welke andere skill die we hier op de Bossy redactie kunnen gebruiken? Stuur dan zeker een mailtje naar hello@wearebossy.be. Ik beloof je met veel enthousiasme op weg te helpen in jouw zoektocht naar de ideale stageplek. En voor nu: geniet van een geweldig weekend, denk misschien al eens na over jouw Monday Mantra en tot snel!

Isa out!

Foto: Nicole Honeywill via Unsplash