Online video is hot & happening. Heel wat bedrijven zetten in op YouTube en ook op Instagram is video belangrijker dan ooit. Wil je mee op de wagen springen, maar weet je niet waar te beginnen? Zes maanden lang deelt video-experte Eveline van Vidsome haar tips met jou.

Vijf maanden en evenveel videotips later zijn we alweer toe aan het laatste artikel in deze reeks. Hoog tijd om alle tips op een rij te zetten. Zo kan jij straks stap voor stap met videomarketing aan de slag. 

Stap 1: jouw ‘video sweet spot’

Elke minuut wordt vierhonderd uur aan videocontent online gezet. De keuze voor de kijker is gigantisch en als maker voel je de adem van de concurrentie voortdurend in je nek. Wil je er tussenuit springen in deze overload aan videocontent? Creëer video’s die waardevol zijn voor jou én voor de kijker. Hoe je jouw ‘video sweet spot’ bepaalt, lees je hier

Stap 2: de keuze van het platform

Tijd om stil te staan bij het platform waarop je de video wil plaatsen. Elk kanaal heeft immers z’n eigen sterktes en aandachtspunten, dient andere doelen en vraagt om een andere aanpak. Vertrek vanuit je doelstelling en doelgroep en kies op basis daarvan jouw kernplatform en eventuele ondersteunende platformen. Dit artikel helpt je alvast op weg. 

Stap 3: het juiste materiaal

Voor we beginnen met filmen, moeten we nog op zoek naar het juiste materiaal. Een professionele uitrusting, inclusief de allernieuwste snufjes, is daarvoor niet nodig. Met een goede smartphone en een aantal slimme ingrepen, kom je al een heel eind. Hoe je met een paar kleine aanpassingen het eindresultaat een drastische upgrade geeft, ontdek je hier.

Stap 4: zelfzeker voor de camera

Licht aan, camera loopt en… actie! Sta je zelf voor de lens? Dan voelt dat in het begin niet altijd even vlot en spontaan. Hier vind je Eveline’s tips om zelfzeker voor de camera te staan. Onthou vooral dat passie, een goede voorbereiding en wat knip-en-plakwerk wonderen kunnen doen. 

Stap 5: slimme ondertitels

Is de video klaar? Overweeg dan om ondertitels toe te voegen. Het kost wat extra tijd, maar de voordelen liegen er niet om. Slimme ondertitels helpen je video om hoger te scoren in de zoekresultaten en boosten z’n bereik. Willen we dat niet allemaal? De voordelen van ondertitels zetten we hier nog even op een rij. Samen met een handige tip om ze aan je video toe te voegen. 

Ga jij aan de slag met online video? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: Alexander Wang via Unsplash