Afgelopen maand verschenen er opnieuw heel wat artikels op wearebossy.be onder het thema ‘Fresh start’. Heb jij een artikel of interview gemist? In deze recap van afgelopen maand vind je de highlights terug van deze maand.

1. Geef jezelf meer assertiviteit cadeau met deze tips

Assertiviteit op en naast de werkvloer… Het blijft een struikelblok voor velen. Dat je niet in 1,2,3 assertiever wordt, daar is Bieke Geenen van Hoogsensitief Ouderschap helemaal van overtuigd. Het maakt niet uit of je ondernemer of werkgever, leidinggevende of werknemer, introvert of eerder extravert bent. Met deze tips en tricks leert Bieke hoe we onszelf en andere mensen een assertief duwtje geven.

2. “Iedere ondernemer heeft het recht om zijn of haar verhaal te kunnen vertellen”

Ben je slaaf van je eigen socialemediapagina’s of is inspiratie voor nieuwe Instagram-posts ver te zoeken? Dan is het interessant om een expert in te schakelen die samen met jou het traject van strategie tot uitvoering doorloopt en het beheer voor jou doet. Femke Brosens van LEVEL UP Publishing deelt niet alleen haar inspirerend ondernemersverhaal, maar vertelt je ook waarom iemand extern inschakelen een strategische voordeel is.

3. Lezersvraag: hoe durf ik stoppen met dromen?

De column van coach V. wordt in Bossy van voor naar achter gelezen. Omdat vele lezersvragen accuraat blijven, halen we ze hier nog eens boven. Blijf je maar dromen en onderneem je geen actie? Dan kan jij je misschien herkennen in de vraag van Selina.

4. De 10 levenslessen van Isabelle Ulenaers

Elke maand vragen we een ondernemende vrouw naar haar tien belangrijkste levenslessen. Deze maand is het de beurt aan Isabelle Ulenaers, oprichter van het Belgische en natuurlijke verzorgingsmerk SELF. Ondertussen bestaat SELF al vijf jaar. Het ideale moment om Isabelle te vragen naar haar levenslessen.

5. How to: bewust worden van onbewuste stressfactoren

De maand september is eentje die vaak vol deadlines en afspraakjes staat. Een drukke agenda? Die staat vaak gelijk aan stress. Maar weet je ook welke activiteiten je onbewust een haastig gevoel geven? Personal trainer Thomas van Lean vertelt je waarom wearables je helpen om bewust te worden van stressvolle zaken die anders vaak op de oppervlakte blijven liggen. Meer interessante inzichten ontdek je hier.

 

Volgende maand kiezen we voor het thema ‘Falen’. Desiree Lagerburg van HR2DAY vertelt je waarom we falen op werkvloer als werknemer én werkgever moeten omarmen. En je ontdekt er de levenslessen van Maayke Ruyffelaere. Dat en meer volgende maand op wearebossy.be!

Beeld: Debby Hudson via Unsplash