Onder het thema ‘structuur’ verschenen er in februari weer heel wat artikels op wearebossy.be. We kregen langs verschillende kanten heel wat tips om ons leven op en naast de werkvloer te organiseren. Heb jij een artikel of interview gemist? In deze recap vind je de highlights terug van de afgelopen maand.

De 10 levenslessen van Romina

Ook in februari vroegen we een ondernemende vrouw naar haar tien belangrijkste lessen. Deze maand was het de beurt aan vrouwencoach Romina. Als vrouwencoach zijn haar dagen steeds anders, maar hebben ze telkens hetzelfde doel: vrouwen krachtiger maken.

Zo kan je met structuur je bedrijf sneller doen groeien

Structuur in je bedrijf heeft een dubbel imago. Aan de ene kant wordt het gezien als een fijne houvast, een manier om een duidelijke richting aan je dagen te geven. Aan de andere kant wordt er (soms onbewust) gedacht dat structuur ervoor zorgt dat je minder flexibel bent en de creativiteit en spontaniteit verlaagt. Niets is echter minder waar! De juiste structuur kan er zelfs voor zorgen dat je bedrijf grote sprongen vooruit kan maken. Structuur hero Shelley legt je in dit artikel graag uit waarom je met structuur je bedrijf sneller kan doen groeien.

De voordelen van #teammama

Wanneer je je gaat verdiepen in onderwerpen over female empowerment, kom je al snel terecht bij de welbekende krabbenmand, de discussie over quota en het dramatisch lage aantal vrouwen in leiderschapsposities. En laten we de loonkloof niet vergeten. Maar de concepten ‘vrouwelijk ondernemerschap’ en ‘vrouwelijk leiderschap’ zijn zo veel breder dan dat. Intrapreneur Lieneke Verrest neemt je in dit artikel mee naar de positieve kant van de discussie.

Hoe structuur kan zorgen voor meer vrijheid

Je bent ondernemer geworden om vrij te zijn. Helaas valt dit soms dik tegen in de realiteit. Je voelt je overweldigd door je eindeloze to-dolijst waar maar nooit een einde aan lijkt te komen en je voelt je schuldig als je niet werkt. Structuurcoach Elisa vertelt jou in dit artikel hoe meer structuur voor meer vrijheid kan zorgen.

Bossy Story

Ken jij je ideale klant? Dorien dacht van wel, tot ze tijdens een sessie met haar mentor Nele besefte dat ze heel wat ideale klanten liet liggen… In deze Bossy Story vertelt ze je er alles over.

Wat je volgende maand mag verwachten? Heel veel emoties! Anne vertelt je over hoe haar start in het ondernemen en het verdict van MS samenvielen en we delen de resultaten van onze geluksenquête die we deze week lanceerden op Instagram. Dat en meer volgende maand op wearebossy.be!

Beeld: Paico oficial via Unsplash