Afgelopen maand verschenen er opnieuw heel wat spraakmakende stories op wearebossy.be. De gemene deler: verandering, en hoe ermee om te gaan. Of de aanleiding nu een opdrachtgever, je eigen lichaam of een virus is: verandering loert altijd om de hoek. Heb jij een artikel of interview gemist? In deze recap vind je de highlights terug van deze maand met handige links om door te klikken.

1/ Hoe pas je reverse engineering toe?

“De meeste mensen beginnen bij het begin. Klinkt best logisch toch? Maar om gemotiveerd te raken, hebben anderen een stip aan de horizon nodig en jij kan die stip schetsen. Begin je bij het einde en redeneer je stapsgewijs terug naar het begin, dan krijg je bovendien een duidelijk beeld van wat je moet doen om bij dat einddoel te geraken. In de tech-wereld noemen ze deze techniek ook reverse engineering.” Lees het volledige artikel van Kiki, expert in verandering.

2/ Hoe balanceren tussen work en life?

“Alles verloopt meer relaxed. Dat wil ik zeker meenemen in mijn leven post-lockdown: alternatieve manieren om verplichtingen na te komen, waarbij ik me niet meer voel alsof ik op 25 plaatsen tegelijk moet zijn omdat er overal wel iets gebeurt of moet gebeuren.” Ons leven werd de voorbije weken serieus overhoop gegooid. Meer dan ooit balanceerden we op de fijne koord tussen work en life. Maar hoe deden we dat? En wat hebben we eruit geleerd? Content creator Evelyn vertelt over hoe de lockdown haar efficiënter maakte en leerde loslaten.

3/ Wat kan je leren uit een onbewust veranderingstraject?

Wat als change een beestje is dat je onbewust beïnvloedt? Die vraagt stelt founder Dorien zich in haar maandelijkse Bossy Story. “Ik had het pas gisterenavond door, toen ik mijn maandelijkse sessie met coach V. voorbereidde. Er is de afgelopen weken zo veel veranderd. Nu ik terugkijk, besef ik het pas. Het lijkt wel een sprongetje van baby M., daar kom ik ook pas achter wanneer het voorbij is.” Hier lees je alles over haar onbewuste veranderingstraject.

4/ Hoe verandering doorvoeren als leidinggevende?

“In een bedrijfsomgeving weet de leidinggevende vaak hoe de verandering er moet uitzien, maar iedereen zal er toch een persoonlijke invulling aan geven. Daarom is het ontzettend belangrijk om regelmatig te communiceren en feedback te vragen”, aldus Christine van Lijncom. “Geen twee personen zullen hetzelfde reageren op een mentale verandering en dus is er meer overtuiging en bijsturing nodig.” Lees het volledige interview met Christine Van den Berghe.

5/ Hoe werk je slimmer in plaats van harder?

“Waarom zou ik uren achter mijn bureau spenderen als ik ook kan ravotten met mijn kinderen? Uiteraard lukt dat niet meteen, en heb ik enkele vooroordelen van me af moeten schudden”, vertelt Nies van @socialized_by_nies. “Toch geloofde ik dat het kon, een bloeiende zaak runnen door pakweg twintig uur per week te werken. Het was vooral mijn omgeving die er niet in geloofde. Ik heb enkele bewuste keuzes gemaakt, zoals meer online werken, automatiseren én het aannemen van een virtual assistent. Die drie dingen maken voor mij écht het verschil.” Ontdek hier de tips van Nies en vier andere ondernemende vrouwen om slimmer te werken in plaats van harder.

6/ Hoe maak je het verschil terwijl je slaapt?

Slaap, zowel de kwaliteit als kwantiteit ervan kan een wereld van verschil maken voor onze mentale en fysieke gezondheid. En toch zijn we er niet echt mee bezig. In dit artikel legt Coach Sassy je uit hoe slaap in elkaar zit en hoe je deze kan inzetten om de gezondste versie van jezelf te worden.

7/ Kunnen kleine aanpassingen voor grote veranderingen zorgen?

“Ik paste een aantal kleine gewoontes aan, maar dat maakt meteen een wereld van verschil. Het is puur een kwestie van je mindset goed te zetten. Ja durven zeggen tegen jezelf en nee tegen anderen, zonder je daar schuldig over te voelen. Als vrouw én als ondernemer hebben we de neiging ons aan te passen aan bepaalde wensen of verwachtingen. Het is goed om flexibel te zijn, maar tegelijk moet je ook dicht bij jezelf blijven. Wanneer je dat doet, kan je nooit de verkeerde beslissing maken. Ik vraag me nu steeds af of ik een keuze maak voor mezelf of om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Mijn goede raad? Elke dag komen er nieuwe opportuniteiten op je pad. Zeg enkel ja tegen wat past bij jouw traject.” Lees het volledige interview met Stefanie Veraghtert.

Volgende maand hebben we het hier op wearebossy.be over cijfers, hebben we opnieuw 10 interessante levenslessen voor je klaarstaan, ontdek je meer over de voordelen van weerstand en lanceren we een nieuwe zomerreeks. Kom dus zeker eens langs! 

Beeld: Edwin Andrade via Unsplash