Afgelopen maand verschenen er heel wat artikels op wearebossy.be onder het thema ‘Take it easy’. Heb jij een artikel of interview gemist? In deze recap van afgelopen maand vind je de highlights terug van deze maand.

1. De summer essentials van Dorien, JUS JUS en Generation WOW

De zomer is een periode waar rust en plezier centraal staan. Net daarom vragen we bij Bossy een zomer lang naar de summer essentials van enkele inspirerende personen. Leer in deze luchtige zomerreeks de zonnige favorieten kennen van founder Dorien, Didi (oprichtster van JUS JUS) en Angelique en Barbara van Generation WOW.

2. De ochtenddilemma’s van Yasmine Marchel

Kiest ze voor een pyjama of een stijlvolle outfit om thuis te werken? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? Vind hier de antwoorden van Yasmine Marchal die je misschien kent als Tartes Yaya, van de gelijknamige bakblog waar ze wekelijks ongewoon lekkere zoete recepten deelt.

3. Out of office mét laptop

Het was ooit hyper populair: een sabbatjaar nemen. Je werk twaalf maanden laten voor wat het is om de wijde wereld in te trekken om dichter bij jezelf te komen. Intussen heeft deze reisformule plaatsgemaakt voor andere, minstens even sterk tot de verbeelding sprekende initiatieven. Zo is workation een echte reistrend en schieten retreats als paddenstoelen uit de grond. Ook zijn workations in eigen land geen uitzondering meer, zeker nu. De drang om bewuster te ondernemen ligt aan de basis van beide concepten. Maar wat houden ze precies in? En hoe doe je dat, op vakantie gaan en werken tegelijk? Meer interessante inzichten ontdek je hier.

4. Een instant vakantiegevoel tijdens een normale werkdag? Check!

Elke dag een vakantiegevoel, dat willen we allemaal hebben. Gelukkig zijn er bepaalde methodes die ervoor zorgen zodat je ook tijdens een normale werkdag rust in je hoofd creëert. Bewust zoeken naar die rust betekent dat je niet alleen meer aandacht geeft aan jezelf, je zal ook minder last hebben van externe ruis zoals de mening van anderen of sociale media. Hoe geef je aandacht aan ontspanning? Geraldine, energetische mentor voor hoogsensitieve ondernemers geeft je enkele waardevolle oefeningen.

5. Lezersvraag: hoe zie ik het bos door de bomen?

De column van coach V. wordt in elk Bossy Magazine van voor naar achter gelezen. Omdat vele lezersvragen accuraat blijven, halen we ze hier nog eens boven. Zie je het bos door de bomen niet meer en weet je niet waar je moet starten? Dan kan jij je misschien herkennen in de vraag van Miep.

 

Volgende maand rusten we verder uit en kiezen we opnieuw voor het thema ‘Take it easy’. Content creator Shelley deelt haar tips hoe je een planning opstelt waarmee je écht je doelen behaalt. En je krijgt de 10 levenslessen van Céline Malyster op je scherm. Dat en meer volgende maand op wearebossy.be!

Beeld: Lauren Mancke via Unsplash.